Mini-tartes tatin met kerstomaatjes
Dieet

Budget
€€€
Bereidingstijd
20 minSaison
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
Laat je verleiden door dit recept voor mini-tartes tatin met gekarameliseerde kerstomaatjes, geserveerd met romige burrata.
Ingrediënten (voor 4 personen):
- FLORETTE kropsla met fijne kruiden
- 1 vel bladerdeeg
- 300 g kerstomaatjes
- balsamicoazijn
- honing
- olijfolie
- zout en peper
- 2 bollen burrata
- pesto
- 50 g walnoten
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe een lepel honing en balsamicoazijn op een bakplaat.
- Leg hierop de gehalveerde kerstomaatjes.
- Snijd cirkels uit het bladerdeeg die iets groter zijn dan de tomatenrondjes.
- Bak in de oven tot het deeg mooi goudbruin en gerezen is.
- Laat de taartjes even afkoelen na het bakken.
- Leg op elke minitaartje een bolletje burrata en een beetje pesto.
- Meng de slabladeren, walnoten en een dressing naar keuze in een slakom.
- Serveer de mini-tartes tatin lauwwarm, samen met de notensalade voor een verfijnde en smakelijke maaltijd!
Bekijk de video van dit zonnige recept op onze Instagram-pagina!