°c
0
14552

Pittige rauwkostmix met witloof en appeltjes

Dieet

Budget

€€

Bereidingstijd

30 min

Saison

J F M A M J J A S O N D

Een pittige mengeling in Belgische stijl, precies zoals wij het graag hebben!

Ingrediënten

(Voor 2 personen)

  • 1 zakje FLORETTE Pittig
  • 4 appels (bij voorkeur Jonagold)
  • 1 citroen
  • 3 stronkjes witloof
  • 2 el ciderazijn
  • 1 el Luikse siroop
  • 1 el graanmosterd
  • 100 g geitenkaas
  • Olijfolie
  • Zout, peper

Bereiding

  1. Snijd de stronkjes witloof in dunne reepjes en hou apart.
  2. Schil de appels en snijd ze in kleine reepjes ter grootte van dunne frietjes. Meng de appel en het witloof met de zeste en het sap van een halve citroen, zodat ze niet oxideren.
  3. Doe 4 el olijfolie, 1 el Luikse siroop, 2 el ciderazijn en 1 el graanmosterd in een kom. Kruid met zout en peper en meng tot een zoete vinaigrette.
  4. Meng de rauwkostmix FLORETTE Pittig met het witloof en de appelreepjes in een slakom. Besprenkel met de vinaigrette en meng goed door elkaar.
  5. Schik de mengeling op een bord en bestrooi met wat verkruimelde geitenkaas.