°c
0
17914

Pokébowl met zalm ‘teriyaki’

Dieet

Budget

€€

Bereidingstijd

20 min

Saison

J F M A M J J A S O N D

Zin in iets fris? Deze pokébowl met zalm zit vol kleuren en smaken. Ideaal voor een gezonde, snelle en overheerlijke maaltijd.

 Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 zakje Fris van FLORETTE
  • 200 g rauwe zalm van sashimi-kwaliteit
  • 150 g sushirijst, gekookt en afgekoeld
  • ½ komkommer, in halve schijfjes gesneden
  • 1 avocado, in blokjes gesneden
  • 4 tot 5 radijzen, in dunne plakjes gesneden
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
  • 100 g edamameboontjes (gekookt)
  • ½ mango, in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 3 eetlepels teriyakisaus
  • optioneel: een scheutje limoensap

Bereiding:

  1. Bereid de rijst
    Kook de sushirijst volgens de instructies, en laat hem daarna afkoelen. Als de rijst lauwwarm is, kun je hem met een beetje rijstazijn op smaak brengen voordat je hem helemaal laat afkoelen.
  2. Snijd de ingrediënten
    Snijd alle groenten en fruit in plakjes: de komkommer, de radijzen, de avocado, de mango. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Als de edamameboontjes diepgevroren zijn, kook ze dan.
  3. Marineer de zalm
    Snijd de zalm in blokjes. Meng deze met 3 eetlepels teriyakisaus en laat 5 tot 10 minuten marineren op een koele plaats.
  4. Dresseer de bowls
    Doe in elke kom een ​​bodempje rijst. Leg er een beetje Fris-salade van Florette bovenop. Schik de groenten en blokjes mango in kleine, kleurrijke stapeltjes. Voeg de gemarineerde zalm toe.
  5. Werk af
    Bestrooi met wat sesamzaadjes en voeg eventueel een scheutje limoensap toe.

Een tip van Florette:

Zin in een knapperige toets? Voeg dan gefrituurde uitjes of algenchips toe net voor je opdient!

Bekijk de foto’s van deze pokébowl op onze Instagram-pagina!