°c
0
17642

Pompoen-wortelsoep met sinaasappel en caesarcroutons

Dieet

Budget

€€

Bereidingstijd

15 min

Saison

J F M A M J J A S O N D

Een romige en geurige soep, geserveerd met krokante croutons voor een heerlijke touch! ✨

Ingrediënten (voor 4 personen)

Voor de soep:

  • 500 g pompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 3 wortelen, geschild en in schijfjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 750 ml groentebouillon
  • 150 ml vers sinaasappelsap
  • 2 eetlepels verse room (optioneel)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Voor de caesarcroutons:

  • 2 sneetjes boerenbrood
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en peper

Bereiding

Voor de soep:

  1. Fruit de ui en de knoflook in de olijfolie.
  2. Voeg de pompoen, wortelen en bouillon toe. Kook de groenten gedurende 20 minuten.
  3. Mix alles samen met het sinaasappelsap en de room. Breng op smaak.

Voor de caesarcroutons:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd het brood in blokjes, besprenkel met olie, wrijf in met knoflook, voeg de Parmezaanse kaas, zout en peper toe.
  3. Bak de blokjes in de oven gedurende 8 tot 10 minuten.