Pompoen-wortelsoep met sinaasappel en caesarcroutons
Dieet

Budget
€€€
Bereidingstijd
15 minSaison
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
Een romige en geurige soep, geserveerd met krokante croutons voor een heerlijke touch! ✨
Ingrediënten (voor 4 personen)
Voor de soep:
- 500 g pompoen, geschild en in blokjes gesneden
- 3 wortelen, geschild en in schijfjes gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 750 ml groentebouillon
- 150 ml vers sinaasappelsap
- 2 eetlepels verse room (optioneel)
- 1 eetlepel olijfolie
- zout en peper naar smaak
Voor de caesarcroutons:
- 2 sneetjes boerenbrood
- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 20 g geraspte Parmezaanse kaas
- zout en peper
Bereiding
Voor de soep:
- Fruit de ui en de knoflook in de olijfolie.
- Voeg de pompoen, wortelen en bouillon toe. Kook de groenten gedurende 20 minuten.
- Mix alles samen met het sinaasappelsap en de room. Breng op smaak.
Voor de caesarcroutons:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd het brood in blokjes, besprenkel met olie, wrijf in met knoflook, voeg de Parmezaanse kaas, zout en peper toe.
- Bak de blokjes in de oven gedurende 8 tot 10 minuten.

