Salade met gegrilde butternut
Dieet
Budget
Bereidingstijd
30 minSaison
Ingrediënten
- 1 zakje Trio FLORETTE
- 1 butternut
- 300g krieltjes, gestoomd
- 1 citroen
- 1 el rozijntjes wat fijner gehakt
- 2 el geroosterde amandelschilfers
- Olijfolie
- 1 bot bieslook fijngesneden
- Kaneelpoeder
- Peper en zout
Bereiding
1. Snij de butternut doormidden en lepel de pitten eruit. Snij hem in plakken van 2 cm.
2. Wrijf de schijven in met een mengeling van 2 el olijfolie, peper, zout en 1 tl kaneelpoeder. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
3. Besprenkel de krieltjes met olijfolie, bestrooi ze met zout en rasp er de zeste van een halve citroen over. Verdeel dit tussen de butternut schijven.
4. Rooster gedurende 20 min aan 195°.
5. Voor de olie meng je het sap van 1 citroen, 4 el olijfolie, peper, zout en de fijngesneden rozijntjes en bieslook onder elkaar.
6. Schik de salade op de borden. Verdeel er de pompoen en de krieltjes over en werk af met de bieslookolie en amandelschilfers.