Salade van scampi’s met look
Dieet

Budget
Bereidingstijd
15 minSaison
Zin in een knapperige salade met een vleugje exotiek? Dan is hier een recept vol pit waarin de Crispy-salade van Florette centraal staat.
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 1 zakje Crispy van Florette
- 200 g gepelde scampi’s met look
- ½ komkommer, in stukjes gesneden
- 1 avocado
- 4 tot 5 radijzen, in dunne plakjes gesneden
- ½ mango, in blokjes gesneden
- 2 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
- 1 eetlepel verse bieslook, fijngesneden
- het sap van een halve limoen (of citroen)
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en peper van de molen
Bereiding:
1. Bak de scampi’s met look
- Doe een lepel olijfolie in een hete pan.
- Bak de scampi’s met look gedurende 3 tot 4 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Voeg zout en peper toe en zet opzij.
2. Bereid de groenten
- Snijd de komkommer, radijsjes, avocado en mango.
- Snijd de lente-uitjes in ringetjes.
- Snijd de bieslook fijn.
3. Dresseer het bord
Verdeel de Crispy-salade van Florette over twee grote bowls of diepe borden. Voeg alle groenten en fruit gelijkmatig toe.
4. Voeg de scampi’s toe
Schik de nog lauwwarme scampi’s op de salade.
5. Breng op smaak
Besprenkel met een beetje limoensap, wat olijfolie en garneer met verse bieslook.
De tip van Florette:
Voor extra pit kun je wat limoenzeste of een snufje zoete chilipoeder toevoegen. En voor de liefhebbers van iets knapperigs: een paar geroosterde zonnebloem- of sesamzaadjes doen wonderen.
Bekijk de stappen van dit recept op onze Instagram-pagina!