Tot koude velouté gemixte sla met parmezaanvlokken 🥗❄️
Dieet

Budget
€€€
Bereidingstijd
15 minSaison
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
Een lichte en verfrissende koude soep, perfect voor de zomer! ✨
Ingrediënten (4 personen)
- 1 handvol jonge bladsla van Florette naar keuze (mesclun, rucola)
- 1 komkommer, geschild en in stukjes gesneden
- 2 tomaten, in parten gesneden
- 1 groene paprika, in reepjes gesneden
- 1 teentje knoflook
- 3 el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 50 ml water (aanpassen naar de gewenste consistentie)
- zout, peper
- parmezaanvlokken
Bereiding
- Mix alle ingrediënten (behalve de parmezaan) tot een gladde textuur.
- Pas de consistentie aan met een beetje water indien nodig.
- Breng op smaak met zout en peper en zet 1 uur in de koelkast.
- Serveer de velouté koud met de parmezaanvlokken.