°c
0
17662

Tot koude velouté gemixte sla met parmezaanvlokken 🥗❄️

Dieet

Budget

€€

Bereidingstijd

15 min

Saison

J F M A M J J A S O N D

Een lichte en verfrissende koude soep, perfect voor de zomer! ✨ 

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 handvol jonge bladsla van Florette naar keuze (mesclun, rucola)
  • 1 komkommer, geschild en in stukjes gesneden
  • 2 tomaten, in parten gesneden
  • 1 groene paprika, in reepjes gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 50 ml water (aanpassen naar de gewenste consistentie)
  • zout, peper
  • parmezaanvlokken

Bereiding

  1. Mix alle ingrediënten (behalve de parmezaan) tot een gladde textuur.
  2. Pas de consistentie aan met een beetje water indien nodig.
  3. Breng op smaak met zout en peper en zet 1 uur in de koelkast.
  4. Serveer de velouté koud met de parmezaanvlokken.