Salades voor bij de barbecue
07 August 2023
Het barbecueseizoen is volop aan de gang! En wat is er beter dan een salade om dit gezellige moment te begeleiden? We stellen onze favoriete recepten voor, perfect voor je maaltijden met familie- of vrienden.
Barbecues staan bekend om hun gezelligheid. Of ze nu zorgvuldig gepland zijn of spontaan ontstaan, ze bieden de perfecte gelegenheid om je creativiteit de vrije loop te laten. Hoewel gegrild vlees de ster van de maaltijd is, mogen we de bijgerechten zeker niet vergeten. Salades in het bijzonder voegen een heerlijke frisheid toe aan je barbecue. Vandaag delen we onze favoriete recepten met jou!
Krulandijvie met een twist
Deze salade is uiterst eenvoudig, bereid met groenten en een paar spekjes. Ze is sterk geïnspireerd op de traditionele krulandijvie met spekjes. Een snelle manier om vitamines en mineralen binnen te krijgen. Voor dit recept heb je het volgende nodig:
• 1 zakje Zomermengeling
• 100 g gerookte spekjes
• 200 g brood
• 2 el olijfolie
• 2 tl mosterd
• 2 tl rode wijnazijn
• zout
• peper
Begin met het bakken van de spekjes in een hete pan. Terwijl ze bakken, kun je de vinaigrette bereiden. Meng in een kom de olijfolie, mosterd en rode wijnazijn. Neem een tweede kom waarin je de salade kunt leggen. Zodra de spekjes naar jouw wens zijn gebakken, haal je ze van het vuur. Dep ze eventueel droog met keukenpapier om het overtollige vet te verwijderen. Meng alles eenvoudigweg in de kom. Het is ideaal om de salade voor het serveren koel te houden.
Japans krokant
We zijn het ermee eens dat dit recept niet echt een salade is, maar eerder een vinaigrette die we bijzonder waarderen vanwege zijn unieke smaak. Dit recept, dat rechtstreeks uit Japan komt, past perfect bij ons Bordje Krokant. Voor deze dressing heb je het volgende nodig:
• 3 el rijstazijn
• 1 el citroensap
• 1 el sojasaus
• 1 tl mosterd
• ½ el suiker
• 1 el sesamolie
Doe alle ingrediënten in een kom en meng krachtig om een lichte dressing te verkrijgen. Je kunt vervolgens bijvoorbeeld de Krokante Mengeling van Florette met deze dressing op smaak brengen. Maar hij zal ook vele andere bereidingen nog lekkerder maken.
H2. Een salade van wortelen en maïs
We kunnen onmogelijk geen recept met wortelen geven. Het is immers een groente die rijk is aan vitamines en mineralen. Voor dit recept heb je het volgende nodig:
• 1 zakje geraspte wortelen van Florette
• 200 g maïs uit blik
• 10 kerstomaatjes
• enkele basilicumblaadjes
• enkele blaadjes veldsla
• 5 cl balsamicoazijn
• 5 cl agavesiroop
Snijd de kerstomaatjes doormidden. Meng in een kom de geraspte wortelen, de uitgelekte maïs, de veldsla en de kerstomaatjes. Snijd de basilicumblaadjes fijn en voeg toe aan de bereiding. Maak in een kom de dressing door de balsamicoazijn en de agavesiroop te mengen. Breng op smaak naar wens. Voeg deze bereiding toe aan de groenten en serveer het geheel goed gekoeld!
Het belang van vinaigrette
Soms is de vinaigrette die je bij je salade serveert, het allerbelangrijkste. Je kunt in een paar minuten een vinaigrette maken met mayonaise, olijfolie, een beetje azijn en eventueel wat mosterd.
Als je niet genoeg tijd hebt om zelf een dressing te maken, stellen we graag ons gamma vinaigrettes voor.