Gebakken Sint-Jakobsnoten op een bedje van veldsla
Dieet
Budget
€€€
Bereidingstijd
20 minSaison
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 8 sint-jakobsnoten
- 120 g Veldsla van Florette
- 1 sjalot
- 1 theelepel citroensap
- 3 soeplepels witte wijn
- 2 soeplepels olijfolie en 1 soeplepel hazelnootolie
- 1 spriet fijngesneden dille
- 4 draaien van de pepermolen met 5 verschillende soorten peperbollen
- Zout
Bereiding
- Spoel de veldsla, laat uitlekken en zet apart. Bereid de saus voor: klop de 2 oliën, de mengeling van 5 peper-soorten en het zout. Voeg de fijngesneden sjalot toe en zet apart.
- Kruid de sint-jakobsnoten met het citroensap, 2 draaien van de pepermolen met 5 verschillende pepersoorten en zout. Bak hen 2 minuten lang in warme boter op een matig vuur. Verzacht het vuur, voeg de witte wijn toe en wacht nog 1 minuut. Haal ze van het vuur en snijd ze in fijne plakjes.
- Meng de veldsla met de saus en verspreid over de borden, voeg de sneetjes sint-jakobsnoten toe en dien onmiddellijk op.