°c
0
6123

Glaasje met mousse van rucola op Italiaanse wijze

Dieet

Budget

€€

Bereidingstijd

15 min

Saison

J F M A M J J A S O N D

Op zoek naar inspiratie om je gasten te verrassen bij het aperitief? Probeer ons recept voor glaasjes met Italiaanse rucolamousse! Deze smakelijke salade zal extra pit toevoegen aan je aperitief.

Ingrediënten

(Voor 2 personen):

1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
25 g pijnboompitten
15 g Parmezaanse kaas
50 g parmaham
zout
peper

 

Bereiding:

  1. Hak de knoflook fijn en kleur hem aan in olijfolie. Voeg dan de rucola toe en laat nog een paar minuten sudderen.
  2. Doe de sla en knoflook in je mixer, voeg de pijnboompitten en Parmezaanse kaastoe. Mix en breng op smaak met zout en peper.
  3. Giet het mengsel in de glaasjes en zet deze twee uur in de koelkast.
  4. Voeg voor het opdienen de in dunne reepjes gesneden Parmaham toe.

 

Zoek je een bijgerecht om bij je aperitiefglaasjes te serveren zodat Italiaanse smaken je smaakpapillen kunnen verwennen? Aarzel dan niet om pecorinokaas te serveren, die is zowel mild als hartig. Of je serveert gewoon rauwe groenten, zoals onze Baby Carrots, om je aperitief een frisse toets te geven!