Hartige taart met kerstomaten en geitenkaas
Dieet
Budget
€€€
Bereidingstijd
45 minSaison
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
Wat dacht je van een heerlijke taart met dunne bodem, met kerstomaten en verse geitenkaas, geserveerd met onze heerlijke Essentials Gourmet?
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 1 bladerdeeg
- 200 g cherrytomaten
- 1 rode ui
- 1 blok geitenkaas (ongeveer 150 g)
- 1 el mosterd of honing (optioneel, voor extra smaak)
- zout, peper
- een scheutje olijfolie
Voor de begeleidende salade:
- 1 zakje Essentials Gourmet salade van Florette
- vinaigrette naar keuze (bijvoorbeeld een lichte vinaigrette op basis van olijfolie en balsamicoazijn)
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat, gebruik het bakpapier.
- Smeer een laag geitenkaas op het bladerdeeg.
- Snijd de rode ui in dunne ringen. Halveer de kerstomaten.
- Verdeel de kerstomaten en uienringen over het bladerdeeg.
- Breng op smaak met wat zout en peper.
- Voeg een kleine scheut olijfolie en honing toe.
- Bak de taart gedurende ongeveer 20-25 minuten tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is, en de geitenkaas licht gesmolten en goudbruin.
- Bereid ondertussen de salade door de vinaigrette met de Essentials Gourmet salade van Florette te mengen.
Deze heerlijke taart is beschikbaar op video op onze sociale media. Smakelijk!