°c
0
17304

Hartige taart met kerstomaten en geitenkaas

Dieet

Budget

€€

Bereidingstijd

45 min

Saison

J F M A M J J A S O N D

Wat dacht je van een heerlijke taart met dunne bodem, met kerstomaten en verse geitenkaas, geserveerd met onze heerlijke Essentials Gourmet?

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 bladerdeeg
  • 200 g cherrytomaten
  • 1 rode ui
  • 1 blok geitenkaas (ongeveer 150 g)
  • 1 el mosterd of honing (optioneel, voor extra smaak)
  • zout, peper
  • een scheutje olijfolie

Voor de begeleidende salade:

  • 1 zakje Essentials Gourmet salade van Florette
  • vinaigrette naar keuze (bijvoorbeeld een lichte vinaigrette op basis van olijfolie en balsamicoazijn)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat, gebruik het bakpapier.
  • Smeer een laag geitenkaas op het bladerdeeg.
  • Snijd de rode ui in dunne ringen. Halveer de kerstomaten.
  • Verdeel de kerstomaten en uienringen over het bladerdeeg.
  • Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Voeg een kleine scheut olijfolie en honing toe.
  • Bak de taart gedurende ongeveer 20-25 minuten tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is, en de geitenkaas licht gesmolten en goudbruin.
  • Bereid ondertussen de salade door de vinaigrette met de Essentials Gourmet salade van Florette te mengen.

Deze heerlijke taart is beschikbaar op video op onze sociale media.  Smakelijk!