Italiaanse gehaktballetjes en Aardappelpuree met Parmezaanse kaas
Dieet
Budget
€€€
Bereidingstijd
30 minSaison
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
Ingrediënten
- 1 FLORETTE Aardappelpuree met Parmezaanse kaas
- 1 aubergine
- 3 teentjes knoflook
- 300 g gehakt (varkens-rund)
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 1 ui
- 1 fles tomatenpulp
- 1 plantje basilicum
- Olijfolie
- Zout, peper
Bereiding
- Schil de aubergine en snij in kleine blokjes. Verhit een flinke scheut olijfolie
in een pan. Voeg de aubergine toe en bak aan tot de aubergineblokjes
hun vocht verliezen. Voeg vervolgens 2 teentjes gehakte knoflook toe.
Kruid met peper en zout. Laat afkoelen en hak fijn. Meng met het gehakt,
de Parmezaanse kaas, zout en peper en vorm 8 gehaktballetjes.
Bak de gehaktballetjes bruin in een pan. Hou apart. - Snijd de basilicum. Snijd de ui en een teentje knoflook. Bak de ui en de
knoflook aan in een pan. Voeg de tomatenpulp toe. Laat 10 minuten
sudderen. - Verwarm de FLORETTE Aardappelpuree met Parmezaanse kaas in de
microgolfoven op 750 watt. - Voeg de gehaktballetjes een paar minuten voor het serveren toe aan de
saus om ze op te warmen. - Serveer een mooie portie puree met Parmezaanse kaas en 4
gehaktballetjes met een royale portie saus op een bord.
Werk af met de fijngesnipperde basilicum.