Salade met rode biet
Dieet

Budget
Bereidingstijd
20 minSaison
INGREDIËNTEN
- 1 zakje Trio FLORETTE
- 2 gekookte rode bieten
- ¼ rode kool
- 6 kleine geitenkaasjes in spek
- 2 sneetjes brood in kleine blokjes
- Klontje boter
- 4 el appelazijn
- 1 el honing
- Vinaigrette
- 1 bakje frambozen
- 1 sjalot fijn gesneden
- 3 el appelazijn
- 5 el zonnebloemolie
- Peper en zout
Bereiding
1. Snij de rode kool fijn, spoel met water en meng in een kom met azijn, peper en zout en honing.
2. Smelt de boter in een pan en bak de blokjes brood krokant met eventueel wat extra olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
3. Stoof in dezelfde pan de sjalot met 1 el olie.
4. Plet er de frambozen bij en blus met azijn, even roeren en in een kommetje gieten. Roer de rest van de zonnebloemolie eronder en kruid eventueel bij.
5. Bak de geitenkaasjes 10 min op 190°C.
6. Verdeel de sla over 2 borden.
7. Snij de rode biet in kwartjes en verdeel op de sla.
8. Leg op elke salade 3 gebakken kaasjes en werk af met de croutons.
9. Serveer met de frambozenvinaigrette.