°c
0
14583

Salade Sweet Trio met kersen en wortelen

Dieet

Budget

€€

Bereidingstijd

20 min

Saison

J F M A M J J A S O N D

Ingrediënten

(Voor 4 personen)

  • 1 zakje FLORETTE Sweet Trio 
  • 500 g kersen
  • 500 ml balsamicoazijn
  • 250 g suiker
  • 1 kg jonge wortelen
  • 50 g boter
  • Verse geitenkaas
  • Basilicum
  • Olijfolie
  • Zout, peper

Bereiding

  1. Spoel de kersen. Snij ze doormidden, verwijder de pitten en doe ze in een voorraadpot. Verwarm in een steelpan 500 ml balsamicoazijn met 200 g suiker. Breng aan de kook en giet de vloeistof in de pot op de kersen. Sluit de pot, schud zodat alles goed gemengd is en hou apart op kamertemperatuur.
  2. Snijd de worteltopjes af maar laat 1 cm groen over. Maak de wortelen schoon en schil ze. Plaats de wortelen naast elkaar in een diepe pan. Voeg water toe tot de wortelen net onder staan. Voeg 2 el suiker, de boter, een snuifje zout en peper toe. Verwarm op hoog vuur tot het kookpunt, dek af en kook op middelhoog vuur gedurende ongeveer 15 minuten.
  3. Verwijder het deksel zodra de wortelen gaar zijn. Laat het kookvocht verder inkoken tot het een karamel wordt en bestrijk de wortelen ermee. Laat ongeveer 5 minuten koken en blijf de wortelen met het glazuur instrijken, tot ze mooi glanzen.
  4. Meng de FLORETTE Sweet Trio in een kom met een scheutje olijfolie, wat zout en peper.
  5. Dresseer het bord met een royale portie salade. Leg er wat gekaramelliseerde wortelen op. Schik de gekonfijte kersen en werk af met een paar toefjes verse geitenkaas. Decoreer met mooie basilicumblaadjes.