°c
0
14576

Zoete salade met citrusvruchten

Dieet

Budget

€€

Bereidingstijd

15 min

Saison

J F M A M J J A S O N D

Ingrediënten

(Voor 4 personen)

  • 1 zakje FLORETTE Zoet 
  • 1 bussel jonge wortelen
  • 2 sinaasappels
  • 2 pompelmoezen
  • 100 g plantaardige yoghurt
  • 1 el honing
  • 500 g diepvrieserwtjes
  • Olijfolie
  • Zout, peper

Bereiding

  1. Breng een pot met gezouten water aan de kook. Blancheer de diepvrieserwtjes ongeveer 5 minuten.
  2. Schil de wortelen en rasp ze.
  3. Giet de geblancheerde erwten af en doe ze direct in een kom koud water om het koken te stoppen en ervoor te zorgen dat ze hun mooie groene kleur behouden.
  4. Schil een sinaasappel en een pompelmoes. Snijd mooie partjes door de citrusvrucht in je hand te leggen en het lemmet van het mes langs de vliezen die elk stuk afbakenen te snijden. Hou even apart.
  5. Doe de plantaardige yoghurt, de honing, het sap van een sinaasappel, het sap van een pompelmoes, 3 el olijfolie, zout en peper in een pot en schud om een vinaigrette te bekomen.
  6. Meng de rauwkostmix FLORETTE Zoet met de afgekoelde erwtjes in een kom.
  7. Serveer een grote portie salade en erwten met geraspte wortelen en citrusvruchten. Werk af met een flinke scheut vinaigrette.