Zomersalade met smeuïge aubergines
Dieet
Budget
€€€
Bereidingstijd
15 minSaison
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 1 zakje Zomermengeling FLORETTE
- 1/2 aubergine
- 5 groene olijven (met pit)
- 1 lookbol
- 250 g mozzarellabolletjes
- 1 basilicumplantje
- Olijfolie
- Balsamicoazijn
- Zout
- Zwarte peper
Bereiding
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan met antiaanbaklaag.
- Snij de aubergine in dunne schijfjes (ongeveer ½ cm dik)
- Bak de schijfjes in de olijfolie, voeg hier de gesneden lookbol aan toe en kruid met peper en zout.
- Ontpit de olijven en hak ze fijn.
- Haal de aubergines en de look uit de pan van zodra ze mooi gekleurd worden.
- Voeg de olijven samen met 2 eetlepels balsamicoazijn en 2 eetlepels fijngehakte basilicum toe aan de pan om met de resterende olijfolie een vinaigrette te maken.
- Verdeel de Zomermengeling FLORETTE op een bord, leg hier de aubergines op, een paar mozzarellabolletjes en besprenkel met de lauwe vinaigrette.
- Werk nog af met verse en fijngehakte basilicum.
Smakelijk!