°c
0
17300

Gnocchi met paprikasaus

Dieet

Budget

€€

Bereidingstijd

30 min

Saison

J F M A M J J A S O N D

Romige gnocchi bestrooid met parmezaanschilfers en een paar blaadjes van onze Duo-salade veldsla & rucola.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 250 g gnocchi
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine rode ui
  • 2 el olijfolie
  • 80 ml verse room
  • ongeveer 10 kerstomaten
  • 30 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Duo veldsla & rucola van Florette
  • zout en peper

Bereiding:

  • Was de rode paprika en snijd deze in stukken.
  • Schil de rode ui en snijd deze in ringen.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de paprika en rode ui toe. Bak gedurende ongeveer 15 minuten tot de groenten zacht zijn. Roer regelmatig om te voorkomen dat ze aanbranden.
  • Breng op smaak met zout en peper en laat een beetje afkoelen.
  • Doe de gekookte paprika en ui samen met de verse room in een blender. Mix tot een gladde en romige saus.
  • Verhit in een andere pan een eetlepel olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de gnocchi toe en bak deze gedurende 5 tot 7 minuten. Roer regelmatig tot ze goudbruin en licht krokant zijn.
  • Voeg de paprikasaus toe aan de gnocchi in de pan. Meng goed zodat elke gnocchi bedekt is met saus.
  • Voeg de gehalveerde kerstomaten toe en bak nog 1 à 2 minuten om ze op te warmen.
  • Serveer de gnocchi met saus op een bord en voeg een laag van de Duo-salade veldsla & rucola van Florette toe.

Bekijk de video van dit heerlijke recept. Smakelijk!