Gnocchi met paprikasaus
Dieet
Budget
€€€
Bereidingstijd
30 minSaison
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
Romige gnocchi bestrooid met parmezaanschilfers en een paar blaadjes van onze Duo-salade veldsla & rucola.
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 250 g gnocchi
- 1 rode paprika
- 1 kleine rode ui
- 2 el olijfolie
- 80 ml verse room
- ongeveer 10 kerstomaten
- 30 g geraspte Parmezaanse kaas
- Duo veldsla & rucola van Florette
- zout en peper
Bereiding:
- Was de rode paprika en snijd deze in stukken.
- Schil de rode ui en snijd deze in ringen.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de paprika en rode ui toe. Bak gedurende ongeveer 15 minuten tot de groenten zacht zijn. Roer regelmatig om te voorkomen dat ze aanbranden.
- Breng op smaak met zout en peper en laat een beetje afkoelen.
- Doe de gekookte paprika en ui samen met de verse room in een blender. Mix tot een gladde en romige saus.
- Verhit in een andere pan een eetlepel olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de gnocchi toe en bak deze gedurende 5 tot 7 minuten. Roer regelmatig tot ze goudbruin en licht krokant zijn.
- Voeg de paprikasaus toe aan de gnocchi in de pan. Meng goed zodat elke gnocchi bedekt is met saus.
- Voeg de gehalveerde kerstomaten toe en bak nog 1 à 2 minuten om ze op te warmen.
- Serveer de gnocchi met saus op een bord en voeg een laag van de Duo-salade veldsla & rucola van Florette toe.
Bekijk de video van dit heerlijke recept. Smakelijk!