Kerstkrans van Florette salade, gerookte zalm, balletjes van verse geitenkaas en granaatappel
Dieet
Budget
€€€
Bereidingstijd
15 minSaison
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: Geen
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- Een zakje Sweet Trio Florette
- 8 plakjes gerookte zalm,
- 1 granaatappel
- 150g verse geitenkaas
- 40g veenbessen
- 40g noten
- Peper en zout
- 1 koffielepel mosterd
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- Peper en zout
Bereiding:
- Meng de balsamicoazijn en olijfolie in een kom met de mosterd en wat peper en zout.
- Voeg indien nodig wat koud water toe om de vinaigrette te verlengen en zet opzij.
- Verzamel de granaatappelpitjes in een kom en zet ze apart.
- Rol de verse geitenkaas tussen je handpalmen tot kleine balletjes van ongeveer 5 gram.
- Hak de veenbessen en walnoten fijn (Hou enkele noten opzij om de kroon mee te versieren).
- Dop de geitenkaasbolletjes in elke bereiding.
- Schik de Florette salade in een kroon op elk bord (je kan een omgekeerde schaal in het midden van elk bord plaatsen als leidraad), strooi er granaatappelpitjes en enkele walnoten over, voeg de balletjes geitenkaas toe en verdeel de in schaafsel versneden plakjes gerookte zalm.
- Werk af met een scheutje vinaigrette en serveer meteen.