°c
0
14571

Krokante salade met noten en spekjes

Dieet

Budget

€€

Bereidingstijd

20 min

Saison

J F M A M J J A S O N D

Ingrediënten

(Voor 4 personen)

  • 1 zakje Florette Krokant
  • 1 el graanmosterd
  • 2 el ciderazijn
  • 1 el honing
  • 75 g pompoenpitten
  • 75 g pistachenoten
  • 1 el chilipoeder
  • 300 g spekjes
  • Olijfolie
  • Zout, peper

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Leg de pompoenpitten en de gepelde pistachenoten op een bakplaat en bestrooi met chilipoeder. Rooster gedurende 15 minuten.
  3. Bak de spekjes een paar minuten op matig vuur in een pan tot het spek knapperig en goudbruin is. Voeg 1 el honing toe en meng met het spek om te karamelliseren.
  4. Doe de ciderazijn, 4 el olijfolie, de graanmosterd, de honing, een snuifje zout en peper in een kom. Meng goed tot een zoete vinaigrette.
  5. Haal de geroosterde noten uit de oven en laat even afkoelen.
  6. Schik een handvol FLORETTE Krokant op een bord. Bestrooi met het gekaramelliseerd spek terwijl het nog warm is en een handvol noten. Breng alles op smaak met een flinke scheut zelfgemaakte honingmosterdvinaigrette.