°c
0
6307

Lenterolletjes boordevol vitaminen

Dieet

Budget

€€

Bereidingstijd

45 min

Saison

J F M A M J J A S O N D

Lenterolletjes, een traditioneel gerecht uit de Vietnamese keuken, kunnen worden geserveerd als aperitief of als voorgerecht, met vlees of vis enz. De mogelijkheden zijn eindeloos! Vandaag stellen we een vegetarische versie voor, boordevol vitaminen.

Ingrediënten (voor 4 personen) :

  • rijstvellen
  • 100 g rijstvermicelli
  • 1 avocado
  • 100 g witte kool van FLORETTE
  • 250 g geraspte wortelen van FLORETTE
  • 100 g slaharten van FLORETTE

Voor de saus :

  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels rijstazijn

Voorbereiding:

  1. Begin met het koken van de rijstvermicelli in een pot heet water. Als ze klaar zijn, afgieten en opzijzetten.
  2. Bereid de avocado. Verwijder de pit en de schil en snijd in reepjes.
  3. Snijd de slaharten van FLORETTE in dunne reepjes. Meng ook de geraspte wortelen en de witte kool in een schaal.
  4. Leg voor het maken van de lenterolletjes een schone, licht vochtige doek klaar. Neem een bakje met lauw water waarin je elk rijstvel snel onderdompelt voordat je het op de doek legt.
  5. Leg op elke rijstvel wat rijstvermicelli, wortels en kool, sla en avocadoplakjes in de vorm van een rechthoek. Vervolgens kun je de zijkanten van de rechthoek omvouwen en oprollen, om een rolletje te maken.
  6. Ga zo door tot je geen rijstvellen meer hebt.

Om je lenterolletjes nog lekkerder te maken, kun je een sausje maken door sojasaus, sesamolie en rijstazijn te mengen! Of je ze nu warm of koud serveert, je gasten zullen ongetwijfeld de Aziatische smaken (her-)ontdekken in deze Vietnamese bereiding boordevol vitaminen!