Salade met hartverwarmende geitenkaas in brickdeeg
Dieet
Budget
€€€
Bereidingstijd
30 minSaison
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
We vieren het begin van de herfst met dit bladerdeeggebakje met geitenkaas en vijgen, geserveerd met een frisse salade die het hart verwarmt!
Ingrediënten (voor 1 persoon):
- Duo veldsla & rauwkost van Florette
- kerstomaten
- 1 brickdeegvel
- 1 verse geitenkaas
- 1 vijg
- een handvol walnoten
- tijm
- honing
- vinaigrette naar keuze
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C. Plaats de verse geitenkaas in het midden van het vel brickdeeg. Voeg de in partjes gesneden vijg, enkele walnoten, tijm en een scheut honing toe. Vouw het brickdeeg voorzichtig toe, om alles in te pakken en bak gedurende 15 minuten, tot het deeg goudbruin en krokant is.
- Verspreid intussen de Duo-salade veldsla & rauwkost van Florette op een bord. Leg de kerstomaten er mooi omheen en plaats het warme gebakje ernaast. Besprenkel met vinaigrette voor extra smaak en frisheid.
Een heerlijke combinatie die doet denken aan de kleuren en aroma’s van de herfst! Bekijk de video van dit recept: