°c
0
230

Vegan Salade

Dieet

Budget

€€

Bereidingstijd

10 min

Saison

J F M A M J J A S O N D

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 zakje Zomermengeling FLORETTE
  • ½ bot jonge wortelen
  • 1 blikje kikkererwten
  • 2 el pompoenpitten
  • Muntblaadjes
  • 2 takken tijm
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl lookpoeder
  • 1 tl agave
  • Tahindressing
  • 2 el Tahin
  • Sap van 1 limoen
  • 1 tl agave
  • 100ml water
  • Peper en zout

Bereiding

  • Schil de jonge wortelen en laat er nog een stukje groen aan, snij ze vervolgens bijna helemaal doormidden zodat ze nog mooi aan elkaar hangen.
  • Leg ze op een ovenplaat met bakpapier.
  • Meng in een kom de olijfolie, agave, tijm, peper en zout en wrijf de wortelen hiermee in.
  • Leg ze op 1 helft van de bakplaat.
  • Meng de kikkererwten met olijfolie, lookpoeder, peper en zout en leg deze op de andere helft van de bakplaat en laat alles 20 min roosteren op 200°C.
  • Meng ondertussen alles voor de dressing.
  • Verdeel de sla over 2 borden of serveer op een grote schaal.
  • Dresseer er de kikkererwten en de wortelen op en werk af met de dressing.
  • Versier met muntblaadjes en pompoenpitten.