Vegan Salade
Dieet
Budget
€€€
Bereidingstijd
10 minSaison
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 1 zakje Zomermengeling FLORETTE
- ½ bot jonge wortelen
- 1 blikje kikkererwten
- 2 el pompoenpitten
- Muntblaadjes
- 2 takken tijm
- 3 el olijfolie
- 1 tl lookpoeder
- 1 tl agave
- Tahindressing
- 2 el Tahin
- Sap van 1 limoen
- 1 tl agave
- 100ml water
- Peper en zout
Bereiding
- Schil de jonge wortelen en laat er nog een stukje groen aan, snij ze vervolgens bijna helemaal doormidden zodat ze nog mooi aan elkaar hangen.
- Leg ze op een ovenplaat met bakpapier.
- Meng in een kom de olijfolie, agave, tijm, peper en zout en wrijf de wortelen hiermee in.
- Leg ze op 1 helft van de bakplaat.
- Meng de kikkererwten met olijfolie, lookpoeder, peper en zout en leg deze op de andere helft van de bakplaat en laat alles 20 min roosteren op 200°C.
- Meng ondertussen alles voor de dressing.
- Verdeel de sla over 2 borden of serveer op een grote schaal.
- Dresseer er de kikkererwten en de wortelen op en werk af met de dressing.
- Versier met muntblaadjes en pompoenpitten.