Zomersalade met gefrituurde kip
Dieet
Budget
€€€
Bereidingstijd
20 minSaison
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 1 zakje Seasonal Mix Zomer FLORETTE
- 2 stevige tomaten
- 1 teentje knoflook
- 200 g rauwe kip
- 2 eiwitten
- Paneermeel Panko
- 2 à 3 mespunten kerriepoeder (geel)
- Bloem
- Verse koriander en munt
- 2 eetlepels mayonaise
- 3 theelepels rijstazijn
- 2 eetlepels druivenpitolie
Bereiding
- Meng de peper, het zout en eventueel wat extra kerriepoeder met het eiwit.
- Snij de kipfilet in reepjes.
- Dompel elk reepje achtereenvolgens in een kommetje met de bloem, een kommetje met het eiwit en een kommetje met de Panko paneermeel.
- Frituur de gepaneerde kip.
- Snij intussen de tomaat in blokjes en hak de koriander en munt fijn. Meng dit samen met de rijstazijn.
- Meng de mayonaise met het kerriepoeder.
- Meng de tomaatblokjes samen met enkele mespuntjes currymayonaise door de salade.
- Leg de kip op de Seasonal Mix Zomer FLORETTE.
Smakelijk!