°c
0
6382

Kabeljauwfilet met geglaceerde wortelen

Dieet

Budget

€€

Bereidingstijd

45 min

Saison

J F M A M J J A S O N D

Wil je wat afwisseling brengen in de bereiding van je bijgerechten? Waarom probeer je niet eens geglaceerde wortelen? Ze gaan heerlijk samen met vlees en vis. Wij combineren ze hier met kabeljauwfilet!

Voor de wortelen:

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 150 ml kippenbouillon
  • 1 zakje Baby Carrots van FLORETTE
  • 75 g boter
  • 1 eetlepel honing
  • zout en peper

Bereiding:

  • Breng de bouillon samen met de wortelen aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Zet dan het deksel op de pot en laat alles sudderen tot de wortelen al dente zijn.
  • Haal vervolgens het deksel van de pot en laat de bouillon inkoken tot de pot bijna droog is. Voeg dan de boter en de honing toe. Roer de wortelen om tot ze geglaceerd zijn en breng verder op smaak indien nodig.

Voor het kabeljauwhaasje:

Ingrediënten:

  • 2 kabeljauwhaasjes
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels olijfolie
  • het sap van een halve citroen
  • zout en peper

Bereiding:

  • Dep de kabeljauwhaasjes eerst met keukenpapier, zodat zoveel mogelijk water wordt opgenomen. Voeg zout en peper toe.
  • Haal de filets snel door de bloem. Klop het teveel aan bloem er voorzichtig af.
  • Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kabeljauwhaasjes op laag vuur.
  • Blus de vis af met het citroensap.

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de kabeljauwfilets op een bord leggen, de geglaceerde wortelen schikken en serveren!

Smakelijk !