°c
0
1263

Salade van balletjes

Dieet

Budget

€€

Bereidingstijd

15 min

Saison

J F M A M J J A S O N D

Ingrediënten

1 zakje Pittige mix FLORETTE

200g boontjes

1 blikje maïs 125g

 

Balletjes :

250g gemengd gehakt

1 kleine ui fijn gesneden

1/2 bot peterselie fijn gesneden (wat apart houden voor versiering)

100g chapelure

 

Vinaigrette :

4 el zonnebloemolie

1 el mosterd

1 el honing

Sap van 1 citroen

Peper en zout

 

Bereiding

  1. Meng het gehakt met de ui en de peterselie. Maak balletjes van +/- 5 cm diameter en rol ze door de chapelure.
  2. Leg ze op een ovenplaat met bakpapier, besprenkel met 2 el zonnebloemolie en bak ze 20 tot 25 min op 195°C tot ze mooi gekleurd zijn.
  3. Ondertussen breng je een pot water aan de kook met een snuifje zout.
  4. Kook de boontjes 4 min giet ze af en verfris met koud water.
  5. Meng alles voor de vinaigrette.
  6. Verdeel de sla over 2 borden.
  7. Giet de maïs af en verdeel over de salade samen met de boontjes.
  8. Serveer de balletjes erbij en werk af met de vinaigrette en peterselie.