Salade van balletjes
Dieet
Budget
€€€
Bereidingstijd
15 minSaison
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
Ingrediënten
• 1 zakje Pittige mix FLORETTE
• 200g boontjes
• 1 blikje maïs 125g
Balletjes :
• 250g gemengd gehakt
• 1 kleine ui fijn gesneden
• 1/2 bot peterselie fijn gesneden (wat apart houden voor versiering)
• 100g chapelure
Vinaigrette :
• 4 el zonnebloemolie
• 1 el mosterd
• 1 el honing
• Sap van 1 citroen
• Peper en zout
Bereiding
- Meng het gehakt met de ui en de peterselie. Maak balletjes van +/- 5 cm diameter en rol ze door de chapelure.
- Leg ze op een ovenplaat met bakpapier, besprenkel met 2 el zonnebloemolie en bak ze 20 tot 25 min op 195°C tot ze mooi gekleurd zijn.
- Ondertussen breng je een pot water aan de kook met een snuifje zout.
- Kook de boontjes 4 min giet ze af en verfris met koud water.
- Meng alles voor de vinaigrette.
- Verdeel de sla over 2 borden.
- Giet de maïs af en verdeel over de salade samen met de boontjes.
- Serveer de balletjes erbij en werk af met de vinaigrette en peterselie.