°c
0
1313

Taartjes met rucola

Dieet

Budget

€€

Bereidingstijd

30 min

Saison

J F M A M J J A S O N D

Ingrediënten

• 1 rol bladerdeeg
• 80 g Rucola van Florette + enkele blaadjes voor de versiering
• 50 g geraspte kaas (comté, abondance of gruyère)
• 1 teentje knoflook
• 8 in schijfjes gesneden radijzen
• 1 eigeel
• 1 handje pijnboompitten
• 2 soeplepels olijfolie
• Zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210°C.
  2. Spreid het deeg uit, snijd vier vierkantjes uit en plaats op een ovenplaat bedekt met bakpapier.
  3. Doorprik met een vork en bestrijk de randen met eigeel.
  4. Spoel en droog de rucola en snijd grof.
  5. Meng met geperst look, zout, peper en verspreid over de deegvier-kantjes.
  6. Meng de geraspte kaas met de pijnboompitten, plaats de rucola erbovenop en plaats in de oven.
  7. Versier met radijsschijfjes en verse rucola alvorens warm op te dienen.