°c
0
2182

Zomersalade met gefrituurde kip

Dieet

Budget

€€

Bereidingstijd

20 min

Saison

J F M A M J J A S O N D

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 zakje Seasonal Mix Zomer FLORETTE
  • 2 stevige tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g rauwe kip
  • 2 eiwitten
  • Paneermeel Panko
  • 2 à 3 mespunten kerriepoeder (geel)
  • Bloem
  • Verse koriander en munt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 3 theelepels rijstazijn
  • 2 eetlepels druivenpitolie

 

Bereiding

  1. Meng de peper, het zout en eventueel wat extra kerriepoeder met het eiwit.
  2. Snij de kipfilet in reepjes.
  3. Dompel elk reepje achtereenvolgens in een kommetje met de bloem, een kommetje met het eiwit en een kommetje met de Panko paneermeel.
  4. Frituur de gepaneerde kip.
  5. Snij intussen de tomaat in blokjes en hak de koriander en munt fijn. Meng dit samen met de rijstazijn.
  6. Meng de mayonaise met het kerriepoeder.
  7. Meng de tomaatblokjes samen met enkele mespuntjes currymayonaise door de salade.
  8. Leg de kip op de Seasonal Mix Zomer FLORETTE.

 

Smakelijk!